ЛГБТИ лицата и натаму граѓани од втор ред

Во извештајот за напредокот на Македонија кој вчера го објави Европската комисија се посочува дека „лезбејките, геј мажите, бисексуалните, трансродовите и интерсексуалните […]

Образование во духот на дискриминација?

Женска Алијанса најостро го осудува дискриминирачкиот пристап кој се користи во студиската програма по Семејни студии на Филозофскиот факултет при универзитетот „Св. […]